Wednesday, 22 February 2012

Baju Nikah

Assalamualaikum & Selamat tengah hari.. =)

Hye! Hye! Bye! Bye!  b2b sekalian.. =) Kesian blog aku nih. Aku selalu abaikan depa. Haha. Erm, aku dah lama hantar tempah baju nikah aku. Last month tak silap. Haha. Boleh tahan lama la kan, ni baru nak update. Haiya.. Ini olang manyak bizi oo..

Baju nikah aku simple je. Takde designer or what so ever. Very da cheapskate okeh! hehe. Jangan dilupa, aku ni kan budget bride. Haruslah sedaya upaya mengurangkan kos kos yang tak sepatutnya. erm, Tapikan.. Nape aku rasa macam mahal je upah baju nikah aku neh. hahaha. Nak murah, jahit sendiri la amoi! Adoiyainya. Erm, design baju tuh aku buat ikut suka aku. Beads ke apa aku jahit sendiri nanti. Tak mampu woo nak hire orang beading.

Last time my aunty pi tempah baju raya ala ala perantin, skali ngn beads, RM400 wooo. Mau tak pengsan aku mendengarnya. Hahaha. Baju dia glamour U. Kalah baju perantin yg bajet ni ha. hihihi. Nasib la labu. Erm, aku macam malas nak cerita panjang berjela. Nanti aku tepek gambar gambar yang aku jadikan sumber inspirasi baju nikah aku ye. Layan~

 ihsan google

  ihsan google

  ihsan google

Hasilnya? Nanti dah siap aku tunjuk ye. Eh, tapi teaser je lah dulu. Aunty tu janji siap bulan 6. Tunggu dan lihat je lah. Aku kalau boleh nak siap awal la kan. Sebab aku nak jahit beads dia bagai. Nak patch lace lg. Ya Allah.. Tetiba rasa macam banyak gila aku nak kena buat. hahaha. Cukuplah untuk hari ni. =)


Nota Cinta ::: Ya Allah permudahkanlah urusan kami. Murahkanlah rezeki kami. 



16 comments:

  1. baju turqoise tu....dr vendor baju suria... http://issyazwedding.blogspot.com/

    santek kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ye ke? cantik.. minat warna die.. ;D

      Delete
  2. Replies
    1. hehe.. wedding date, lmbt lg.. akk dulu.. heee

      Delete
  3. salam hye salam b2b..
    cntik baju ..same with my sis turqoise..:)

    http://miszatie.blogspot.com/2012/02/most-important-preparation-to-be.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.. hye..
      hehe... tu inspiration je.. bkn yg tu.. =) btw, tq..

      Delete
  4. Replies
    1. tq.. hehe.. tapi bajunya bukan sebijik macam yang kat atas tu.. =)

      Delete
  5. suka kain baju turqoise tu...

    ReplyDelete
  6. colour biru lembut ni mmg tgh 'in' skrg. ske sgt tgk..
    good choice dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... tau takpe... tapi sbnrnye mmg dr dl teringin nk warna pink / turquoise tu... cuma, kawen nye lmbt sgt.. haha

      Delete
  7. salam...

    ade post pasal hasil baju nikah tu tak?

    nak tau hasilnya camane...

    sy nak cari tailor jgk but affordable within budget la..

    hope dapat share

    email: ippo_houri89@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..
      sori dear, baru persan ur comment.
      hehe.. baju nye? biasa2 je dear.. nnati i cari gmbr ea.. now tak mnyempat lg nk update..

      Delete